Track-1 All-Hands Meeting and IoE Science Summit, April 6, 2017 BEST WESTERN PLUS Grantree Inn, 1325 N. 7th Ave., Bozeman

FINAL agenda

8:30 – 9:00am	Introduction/Updates	Ray Callaway UM – MT NSF EPSCoR Project Director	
Short, informal research presentations • Key outcomes/goals/opportunities from EPSCoR/IoE-support • 10 min max per talk, including setup • 2x20min discussion sessions			
9:00 – 9:15	RII Track-1 / IoE research program overview (Focus Areas) (15 min)	Maury Valett UM	
9:15 – 9:25	Ecohydrology and nutrient cycling in a western Montana watershed	Jia Hu MSU	
9:25 – 9:35	Exploring the roles of sub-micron particles in ecosystems	Ben Colman UM	
9:35 – 9:45	Linking microbial and hydrologic controls on biogeochemistry	Ann Marie Reinhold & Geoff Poole MSU	
9:45 – 9:55	Linking climate, topography, hydrology, and sediment transfer in northern Rockies ecosystems	Andrew Wilcox UM	
9:55 – 10:05	Working within communities to understand soil- groundwater connections and Montana's water quality future	Stephanie Ewing MSU	
10:05 – 10:25	DISCUSSION #1 (20 min)		
10:25 – 10:40	BREAK (15 min)		
10:40 – 10:50	The Path Back for the Fort Peck Buffalo People	Elizabeth Bird MSU	
10:50 – 11:00	TBD	Angela Luis UM	
11:00 – 11:10	Human dimensions of restoration (business & other stakeholders) in the upper Clark Fork	Jakki Mohr UM	
11:10 – 11:20	Why do plants die under drought?	Gerard Sapes UM	

11:20 – 11:30	'Increases in atmospheric moisture have increased the likelihood of convective precipitation in Montana agroecosystems'	Paul Stoy MSU
11:30 – 11:40	TBD	Zach Cheviron UM
11:40 – 12:00	DISCUSSION #2 (20 min)	
12:00pm	Networking Lunch (provided)	
1:15	Broader Engagement (30 min)	Holy Truitt (UM), Suzi Taylor (MSU), Aaron Thomas (UM)
1:45	Montana Climate Assessment (MCA) (30 min)	Cathy Whitlock (MSU), Kelsey Jencso (UM), Wyatt Cross (MSU)
2:15	Track-2: Sustainable socio-economic, ecological, and technological scenarios for achieving global climate stabilization through negative CO2 emission policies	Selena Ahmed (MSU)
2:30	IoE Statewide role, update and forum (30-60 min)	IoE directors
3:30	Next Track-1 update and forum (60-90 min)	Ray Callaway (UM), Rob Walker (MSU)
4:30 - 5:00	ADJOURN	